Susunan Kekananan dan Tempat Duduk

 

SUSUNAN KEUTAMAAN DAN TEMPAT DUDUK

Kegagalan sesebuah organisasi mengekalkan susunan keutamaan seseorang tetamu itu samalah seperti merendahkan martabatnya. Sejarah diplomasi adakalanya tercemar kerana berlakunya sesuatu peristiwa yang menimbulkan ketegangan dalam hubungan antarabangsa disebabkan kegagalan memberikan pengiktirafan yang sewajarnya kepada pegawai yang mewakili sesebuah kerajaan. Susunan keutamaan bukan sahaja akan menentukan tempat duduk tetamu, malah ianya juga merupakan asas kepada penentuan susunan bendera, ketibaan dan tertib kepulangan tetamu serta atur cara/memberi ucapan. Berikut merupakan panduan dalam penentuan tempat duduk dalam majlis yang melibatkan keberangkatan Duli-Duli Tuanku.

 


 

Pejabat DYMM Tuanku Raja Perlis tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan portal ini. Paparan terbaik gunakan Google Chrome atau Mozilla Firefox pada resolusi 1024x768 pixel.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…